Sopiiko minulle podengo?

- Podengolla on riistavietti. Podengo ei pysy aitaamattomalla pihalla. Podengon vapaana pitäminen on riskialtista, koska saaliiksi kelpaa kaikki kärpäsen ja hirven välillä. Podengoja käytetään kotimaassaan edelleen aktiivisesti metsästyksessä. Metsästysominaisuuksia podengoilla tulee vaalia, ei välttää.

- Podengo soveltuu myös kaupunkiasumiseen. Podengo kuitenkin haukkumisen lisäksi myös ulvoo ja huutaa. Yksinolon koulutukseen pitää panostaa heti luovutuksesta lähtien.

- Podengo sairastaa siinä missä muutkin koirat. Hullun rohkea uteliaisuus altistaa tapaturmille. Rodussa esiintyy (joskin määrällisesti vähän) esimerkiksi Legg Perthessiä ja patella luksaatioita. Molempien korjausleikkaukset maksavat helposti tuhat euroa ja vaativat pitkän kuntoutusjakson. Podengolla voi esiintyä allergioita ja yliherkkyyksiä, jolloin sen on syötävä erikoisruokia tai oltava jopa lääkityksellä. Useimmiten, podengosta saa pitkäikäisen lemmikin, eikä yli 15-vuotiaat podengot ole poikkeuksia.

- Podengolla voi harrastaa kaikkea mahdollista, kunhan ei ota kaikkea niin tosissaan. Podengon miellyttämishalunpuute useimmiten aiheuttaa haasteita motivoinnin suhteen. Podengolle on tyypillistä tehdä toisena päivänä elämänsä suoritus vaikka maastojuoksukisoissa, kun toisena päivänä se valitsee jäädä kierimään voikukkien joukkoon nauttimaan auringonpaisteesta.

- Parhaimmillaan podengo on monipuolinen, huumorintajuisen perheen koira, joka on mukana menossa ja aktiviteeteissä, mutta osaa myös rauhoittua sohvan nurkkaan nauttimaan lämmöstä.